Szigeteljen házilag!

VIZES FALAK SZIGETELÉSE HÁZILAG

Vállalkozásunk  az OBEX injektáló krémet elkezdte Magyarországon is forgalmazni. A kereskedelmi mennyiségű importot megelőzően több éve alkalmaztuk az anyagot felszálló nedvesség elleni szigetelésre. Mivel mi nem kereskedők vagyunk, hanem egy több generációs szigetelő cég, biztonsággal meg tudjuk állapítani, hogy adott anyag alkalmazható-e.

Az injektáló krém rendelkezik a szigetelő anyagoknál Európában előírt WTA minősítéssel, mely tanúsítja, hogy elvégezték az összes tesztet, és az anyag utólagos vízszigetelésre alkalmas

Az injektáló krém hatóanyag tartalma 80%, tehát a hasonló anyagokhoz viszonyítva magas. A kész szigetelés hatásossága és tartóssága azonos a géppel bepréselt injektáló anyagokéval.

Felhasználása rendkívül egyszerű, nem igényel drága injektor gépeket, falba rögzített szelepeket, akár egy nagyobb méretű injekciós fecskendővel, vagy kézi karos zsírzóval is bejuttatható. Alkalmas üreges falazóblokkok szigetelésére is, mivel az anyag gél állagú és nem folyik be az üregekbe, hanem a két vízszintes téglasor közti fúgát és az azzal érintkező tégla alsó sávját hatja át. Vállalkozásunk a rendelkezésre álló eszközökkel szintén elvégezte a teszteket. Az injektált próbatestet 72 órán keresztül fagyasztottuk – 30 0C. hőmérsékleten, majd az injektálás vonaláig vízbe merítettük 3 hétig. A nedvesség a szigetelési sávban megállt. A Testo nedvességmérő a sáv alatt 25% tömegrész víztartalmat mutatott, a sáv fölött 5 centiméterre nem érte el a 6% értéket. Ilyen extrém vízterhelés talajszint feletti falszerkezeteknél gyakorlatilag csak árvíz, esetén jelentkezhet maximum 1-2 hétig. demonstrációs téglák már hónapok óta állnak vízben. A bemutató tégla vízben állítva megtekinthető a telephelyünkön, vagy vásárlás után bárki elvégezheti a fenti tesztet

A kivitelezés módja:

A téglasorok közti vízszintes habarcs sort (fúgát) vízszintesen megfúrjuk egy 10-12 mm átmérőjű fúróval a falvastagság mínusz 2-3 cm mélységig, azaz egy 30 cm vastag falat 27-28 cm mélységig fúrunk ki. A furatok egymástól 10-12 cm távolságra legyenek.

Majd tisztítsuk meg a furatokat a bennmaradt furatportól. A tisztítás történhet sűrített levegővel, vízzel. Fontos, hogy amennyiben a tisztítás vízsugárral történik, várjunk az injektálással 24 órát, amire a furat belső matt nedvessé válik. Azért fontos a furatok kitisztítása, mert a por hidrofób és akadályozza, de legalábbis lelassítja a krém felszívódását

Ezután az injektáló krémet injekciós fecskendővel felszívjuk, vagy karos zsírzóba töltjük, a fecskendőre olyan hosszú csövet vágunk, ami beér a furat végéig, majd lassan az eszközt kifelé húzva megtöltjük a furatot. A többi a krém dolga, hőmérséklettől és nedvességtartalomtól függően 24-36 óra alatt az anyagban elterjed és biztonságos vízelutasító sávot alakít ki.


A krém injektálás anyagszükséglete: egy 40 cm vastag téglafal esetén 1 liter injekt 6 méter fal szigetelésére elegendő. Ez árban a többi injektáló anyagokhoz viszonyítva lényegesen kedvezőbb, és ami még jelentős előny, nincs szükség a falba rögzített injektáló szelepekre, drága injektáló gépekre, és nincs elcsöpögési veszteség, mint a nyomás alatt beinjektált anyagoknál. Az anyagot úgynevezett csőzsák kiszerelésben is forgalmazzuk, ehhez kinyomópisztoly szükséges, melyet nálunk is megvásárolhatnak, esetleg bérelhető

Fontos, hogy a károsodott vakolatot WTA tanúsítványú szanáló vakolattal pótoljuk, mert a falszerkezet ugyan vizet alulról nem kap, de a bent lévő víznek ki kell párolognia.

Nem alkalmas a krém oldalirányú víz megállítására, ez általában pincék, föld alatti létesítmények esetében a földdel határos falaknál fordul elő, valamint nem állít meg vízbetöréseket.

Szakmai tanácsadással az ügyfélszolgálatunk nem kereskedőkkel, hanem  képzett építmény szigetelő szakemberekkel a 3630/9501306 telefonszámon, valamint a Ezt a címet a spamrobotok ellen védjük. Engedélyezze a Javascript használatát, hogy megtekinthesse. email címen akár munkaszüneti, és ünnepnapokon 7-18 óra között készséggel áll rendelkezéséreFelhasználás:
Falvastagság

(cm)

25

30

40

50

60

70

80

90

100

anyagszükséglet/

folyóméter

198 ml

243 ml

333 ml

423 ml

513 ml

603 ml

693 ml

783 ml

873 ml

ár/folyóméter

2.970, Ft

3.645, Ft

4.995, Ft

6.345, Ft

7.695, Ft

9.045, Ft

10.395, Ft

11.745, Ft

13.095, Ft


Példa:

Ön egy 22 méter hosszúságú 40 centi széles falszakaszt kíván szigetelni.

Anyagszükséglet: 22 méter X 333 ml = 7.326, ml

 

Az anyag 5000 grammos egységenként vásárolható

Ár: 14.835, Ft / liter + áfa (27%)

 

 

DOW CORNING UTÓLAGOS INJEKTÁLÓ KONCENTRÁTUM

 

Az injekt anyag a jelenleg forgalomban lévő sziloxánok közül a legmagasabb töménységű, 98% hatóanyag tartalmú. Utólagos vízszigetelésre alkalmazató, gépi, vagy kézi beinjektáláshoz. Függően a szerkezet anyagától és víztartalmától 1:6- 1:10 arányban tiszta vízzel hígítandó, ügyelve arra, hogy a koncentrátumot öntsük a vízhez, és ne fordítva.

A falba vízszintesen kialakított furatsort készítünk 12-16 mm átmérőjű fúróval 15 cm furattáv, a furat mélysége falvastagság-3 cm. A furatokat kb. 15% dőlésszöggel készítjük, majd az előre bekevert szigetelőanyaggal a furatokat feltöltjük. Erősen vizes falaknál az eljárás 2 óra után megismételhető.

A környező hőmérséklettől függően kb. 72 óra után a szerkezet nem képes több vizel felszívni.

WTA Engedélyszám: M804

 

Az anyag 1 literes kiszerelésben kerül forgalmazásra ára nettó 25 000 Ft/liter.

 


 

Módosítás: (2019. január 11. péntek, 09:22)